Z

Zabava, razonoda

Evo što je kriterij za izbor bilo koje vrste zabave, uključujući literaturu, glazbu, televiziju i filmove. U Bibliji piše: Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu! (Filipljanima 4,8 JB)

Opširnije: Zabava, razonoda

 

Zabrinutost

Zabrinutost ne vodi nikuda. U Bibliji piše: Stišaj svoj gnjev i ostavi se srdžbe, ne žesti se da zlo ne učiniš. (Psalam 37,8 KS)

Opširnije: Zabrinutost

 

Zadovoljstvo

Što donosi zadovoljstvo? Zadovoljstvo je dar od Boga i rezultat je prihvaćanje Njegova pogleda na život. U Bibliji piše: Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. Sve mogu u Onome koji me jača! (Filipljanima 4,12.13 JB)

Opširnije: Zadovoljstvo

   

Zahvalnost

Započnite dan sa zahvaljivanjem. U Bibliji piše: Dobro je slaviti Jahvu, pjevati imenu tvome, Svevišnji; naviještati jutrom ljubav tvoju i noću vjernost tvoju. (Psalam 92,2.3 JB)

Opširnije: Zahvalnost

 

Zaposlenje

Zaposlenici trebaju raditi kao da je Bog njihov poslodavac. U Bibliji piše: Dragovoljno služe – kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da će svatko, bio on rob ili slobodnjak, učini li što dobro, za to dobiti plaću od Gospodina. (Efežanima 6,7.8 JB)

Opširnije: Zaposlenje

   

Zastrašivanje

Zastrašivanju se trebamo oduprijeti pouzdajem i oslanjanjem na Svetoga Duha. Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora. (2. Timoteju 1,7 JB)

 

Zaštita

Bogu se možemo obratiti za zaštitu. U Bibliji piše: Jahve, hridino moja, utvrdo moja spase moj; Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja! (Psalam 18,2 JB)

Opširnije: Zaštita

   

Zavjeti

Bog očekuje da ozbiljno pristupamo svojim obećanjima. U Bibliji piše: Kad tko nepromišljeno izusti zakletvu na dobro ili zlo – na što se već čovjek nepromišljeno zaklinje – i toga ne bude svjestan, onda, kad dozna, biva odgovoran. (Levitski zakonik 5,4 JB)

Opširnije: Zavjeti

 

Zbunjenost

Ako ste smeteni i zbunjeni obratite se Boga za savjet. U Bibliji piše: Sine moj, ako primiš moje riječi i pohraniš u sebi moje zapovijedi, i uhom svojim osluhneš mudrost i obratiš svoje srce razboru;jest, ako prizoveš razum i zavapiš za razborom;ako ga potražiš kao srebro i tragaš za njim kao za skrivenim blagom – tada ćeš shvatiti strah Gospodnji i naći ćeš Božje znanje. Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost. On pravednicima pruža svoju pomoć, štit je onih koji hode u bezazlenosti. Jer on štiti staze pravde i čuva pute svojih pobožnika. (Izreke 2,1-8 JB)

Opširnije: Zbunjenost

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961497

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 26