V

Veličina

Prema čemu Bog određuje pravu veličinu? U Bibliji piše: Zato ih Isus dozva i reče im: "Znate da oni koji se smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.'' (Marko 10,42-44 JB)

Opširnije: Veličina

 

Vino

Premda baš nisu bila uobičajeno piće, alkoholna vina su postojala i u biblijsko vrijeme ali o njima nema pozitivnog mišljenja. Ponovljeni zakon 32, 33; Izreke 4,14-17; Habakuk 2,15; Hošea 7,5; Psalam 60,5; Izaija 5,22; 28,7.8; Jeremija 25,15-17.

Opširnije: Vino

 

Vječni život

Bog obećava vječni život onima koji vjeruju u Njegova Sina. U Bibliji piše: Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3,16 JB)

Opširnije: Vječni život

   

Vjera

Kako glasi definicija vjere. U Bibliji piše: Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo. (Hebrejima11,1 KS)

Opširnije: Vjera

 

Vjera i vjerovanje

Vjeruj u Gospodina Isusa Krista i bit ćeš spašen. U Bibliji piše: Jer ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospodin, i vjeruješ u srcu svojemu da ga je Bog uskrsnuo od mrtvih, bit ćeš spašen. (Rimljanima 10,9 ŠA)

Opširnije: Vjera i vjerovanje

   

Vjernost

Vjernost je dio Božjeg karaktera. U Bibliji piše: Jer prava je riječ Jahvina i vjernost su sva djela njegova. (Psalam 33,4 JB)

Opširnije: Vjernost

 

Vlasti

Ljudi u vlasti su u konačnici odgovorni Bogu. U Bibliji piše: A kad sjedne na kraljevsko prijestolje, neka sebi na svitak prepiše ovaj Zakon od svećenika Levijevaca. Neka ga drži uza se; neka ga čita sve vrijeme svoga života da nauči bojati se Jahve, Boga svoga, držati sve riječi ovoga Zakona i vršiti ove odredbe. (Ponovljeni zakon 17,18.19 JB)

Opširnije: Vlasti

   

Više članaka...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 54