U

Ubojstvo

Božje zapovijedi zabranjuju ubijanje. U Bibliji piše: Ne ubij! (Ponovljeni zakon 5,17 JB)

Opširnije: Ubojstvo

 

Učenje napamet

Učenje napamet biblijskih tekstova obrana je od grijeha. U Bibliji piše: U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješim. (Psalam 119,11 JB)

 

Udovice

Dužni smo brinuti se za potrebe udovica. U Bibliji piše: Udovice poštuj – one koje su zaista udovice. Ako li ipak koja udovica ima djecu ili unuke, neka najprije oni znaju očitovati svoju pobožnost prema vlastitom domu i uzdarjem uzvraćati roditeljima jer to je ugodno Bogu. A ona koja je zaista udovica, posve sama, pouzdaje se u Boga, odana prošnjama i molitvama noć i dan; ona, naprotiv, koja provodi lagodan život, živa je već umrla. I to naglašuj da budu besprijekorne. (1. Timoteju 5,3-7 JB)

Opširnije: Udovice

   

Ugled

Ugled je vredniji od zlata. U Bibliji piše: Dobro je ime bolje od velika bogatstva, i bolja je naklonost od srebra i zlata. (Izreke 22,1 JB)

Opširnije: Ugled

 

Ukor

Ukor može biti prikladan način podučavanja djece. U Bibliji piše: Šiba i ukor podaruju mudrost, a razuzdan mladić sramoti majku svoju. (Izreke 29,15 JB)

Opširnije: Ukor

   

Ulaganje

Koju vrstu ulaganja preporuča Bog? U Bibliji piše: Bogatima na ovome svijetu zapovijedaj, da se ne ponose, niti uzdaju u bogatstvo nestalno, nego u Boga živoga, koji nam sve da je obilato za užitak. Neka dobro čine, neka se obogate u dobrim djelima, neka budu darežljivi i međusobno dijele. Neka skupljaju sebi blago kao dobar temelj za budućnost, da postignu život istiniti! (1. Timoteju 6,17-19 ŠA)

Opširnije: Ulaganje

 

Um

Odnos s Bogom mijenja način našeg razmišljanja. U Bibliji piše: Nemojte se prilagođivati ovomu svijetu! Naprotiv, preobličavajte se obnovom svoga uma da mognete uočavati što je volja Božja: što je dobro, ugodno i savršeno! (Rimljanima 12,2 KS)

Opširnije: Um

   

Upravljanje

Kakve su pravila za upravljanje prikazana u Bibliji? U Bibliji piše: Onda proberi između svega puka ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane, koji mrze mito, te ih postavi za glavare puku: tisućnike, stotnike, pedesetnike i desetnike. (Izlazak 18,21 JB)

Opširnije: Upravljanje

 

Usamljenost

Gospodin je prijatelj na kojega se možemo uvijek osloniti. U Bibliji piše: Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći! (Ponovljeni zakon 31,8 JB)

Opširnije: Usamljenost

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961500

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 41