T

Tijelo

Bog je Tvorac ljudskog tijela. U Bibliji piše: Zahvaljujem ti, divno i čudesno ja sam stvoren; veoma su čudesna djela tvoja; duša moja to zna dobro. (Psalam 139,14 ŠA)

Opširnije: Tijelo

 

Tinejdžeri

 

Mladost je pravo vrijeme za razvijanje zajednice s Bogom. U Bibliji piše: I sjećaj se svoga Stvoritelja u danima svoje mladosti prije nego dođu zli dani i prispiju godine kad ćeš reći: "Ne mile mi se." (Propovjednik 12,1 JB)

Opširnije: Tinejdžeri

 

Tisuću godina (milenij)

Prilikom drugom dolaska Bog će svoj narod uzeti na Nebo. U Bibliji piše: Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. (1. Solunjanima 4,16.17 JB)

Opširnije: Tisuću godina (milenij)

   

Tišina

Bog nam se često obraća tihim i mirnim glasom. U Bibliji piše: Glas mu reče: "Iziđi i stani u gori pred Jahvom. Evo Jahve upravo prolazi." Pred Jahvom je bio silan vihor, tako snažan da je drobio brda i lomio hridi, ali Jahve nije bio u olujnom vihoru; poslije olujnog vihora bio je potres, ali Jahve nije bio u potresu; a poslije potresa bio je oganj, ali Jahve nije bio u ognju; poslije ognja šapat laganog i blagog lahora. Kad je to čuo Ilija, zakri lice plaštem, iziđe i stade na ulazu u pećinu. Tada mu progovori glas i reče: "Što ćeš ovdje, Ilija?" (1. o Kraljevima 19,11-13 JB)

Opširnije: Tišina

 

Tišina

Ponekad su riječi suvišne. U Bibliji piše: I sjedili su kod njega na zemlji sedam dana i sedam noći, a da ne progovoriše ni riječi; jer vidješe, da je njegova bol vrlo velika. (Job 2,13 ŠA)

Opširnije: Tišina

   

Tolerancija

Mudro je tolerirati upitnu neovisnost. U Bibliji piše: I sad evo kanite se, velim vam, tih ljudi i otpustite ih. Jer ako je taj naum ili to djelo od ljudi, propast će; ako li je pak od Boga, nećete ga moći uništiti – da se i s Bogom u ratu ne nađete. (Djela 5,38.39 JB)

 

Trkači

Bog nudi posebno obećanje za obnovu snage trkačima i šetačima. U Bibliji piše: Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. Mladići se more i malakšu, iznemogli, momci posrću. Al' onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40,29-31 JB)

   

Više članaka...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 50