P

Post

Što je post i kakav mu je duhovni cilj? U Bibliji piše: Jošafat se uplaši i stade tražiti Jahvu te oglasi post po svoj Judeji. Skupili se Judejci da traže Jahvu. (2. Ljetopisa 20,3.4 JB)

Opširnije: Post

 

Posrednik

Isus je premostio ponor grijeha koji nas je odvojio od Boga. U Bibliji piše: Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek – Krist Isus, koji sebe samoga dade kao otkup za sve. To je u svoje vrijeme dano svjedočanstvo. (1. Timoteju 2,5.6 JB)

Opširnije: Posrednik

 

Postavljanje cilja

Planirajte i postavljajte ciljeve. U Bibliji piše: Tko od vas, nakan graditi kulu, neće prije sjesti i proračunati troškove ima li čime dovršiti: da ga ne bi – pošto već postavi temelj, a ne mogne dovršiti – počeli ismjehivati svi koji to vide: 'Ovaj čovjek poče graditi, a ne može dovršiti!' Ili koji kralj kad polazi da se zarati s drugim kraljem, neće prije sjesti i promisliti da li s deset tisuća može presresti onoga koji na nj dolazi s dvadeset tisuća? (Luka 14,28-31 JB)

Opširnije: Postavljanje cilja

   

Posljednji dani

Nekršćanima je teško povjerovati da živimo u posljednjim danima zemaljske povijesti. U Bibliji piše: Ovo prije svega znajte: na koncu vremena pojavit će se izrugivači, koji će živjeti prema vlastitim požudama i pitati: ''Gdje je njegov obećavati dolazak? Otkada su umrli naši očevi, i dalje sve ostaje kako je bilo od početka stvorenja.'' (2. Petrova 3,3.4 JB)

Opširnije: Posljednji dani

 

Posuđivanje

Koje upozorenje imamo u vezi s posuđivanjem novca. U Bibliji piše: Bogat gospodari nad siromasima; tko uzaima, sluga je vjerovnika. (Izreke 22,7 ŠA)

Opširnije: Posuđivanje

   

Posljedice

Posljedica grijeha je smrt. U Bibliji piše: Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našem. (Rimljanima 6,23 JB)

Opširnije: Posljedice

 

Posustajanje

Što bismo trebali učiniti kad posustanemo? Iskreno recimo Bogu što osjećamo. U Bibliji piše: Ta dokle, Jahve, dokle ćeš me zaboravljati? Dokle ćeš skrivati lice od mene? (Psalam 13,2 JB)

Opširnije: Posustajanje

   

Poslušnost

Poslušati Boga je u našem najboljem interesu. U Bibliji piše: Gledaj! Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću. Ako poslušaš zapovijedi Jahve, Boga svoga, koje ti danas dajem – ako ih poslušaš ljubeći Jahvu, Boga svoga, hodeći njegovim putovima, vršeći njegove zapovijedi, njegove zakone i njegove uredbe, živjet ćeš i razmnožit će te Jahve, Bog tvoj, i blagoslovit će te u zemlji u koju ulaziš da je zaposjedneš. (Ponovljeni zakon 30,15-16 JB) Dakle, Izraele, što od tebe traži Jahve, Bog tvoj? Samo to da se bojiš Jahve, Boga svoga; da po svim putovima njegovim hodiš; da ga ljubiš i služiš Jahvi, Bogu svome, svim srcem svojim i svom dušom svojom; da držiš Jahvine zapovijedi i njegove zakone što ti ih danas za tvoje dobro dajem. ((Ponovljeni zakon 10,12.13 JB)

Opširnije: Poslušnost

 

Poštenje

Bog očekuje i zaslužuje da budemo pošteni. U Bibliji piše: Evo, ti ljubiš srce iskreno, u dubini duše učiš me mudrosti. (Psalam 51,8 JB)

Opširnije: Poštenje

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL