O DUHOVNOM ŽIVOTU

Kršćanstvo – Što je bitno u kršćanstvu?

Područje kršćanstva je veoma široko. Možda se možemo usredotočiti na sedam činjenica ili koraka koji nam mogu biti od koristi:

Opširnije: Kršćanstvo – Što je bitno u kršćanstvu?

 

Krštenje

1. Postoje li za njega neki preduvjeti?
Među preduvjetima za krštenje u Svetom pismu nalazimo vjerovanje u Isusa Krista kao Božjeg Sina (Djela 8,36.37) i pokajanje (Djela 2,37.38).
2. Je li krštenje nužno za spasenje?
Krist je rekao da je krštenje potrebno. Tako piše u Bibliji: vidi Ivan 3,5.

 

Mir – Mir, kada i kako?

Religija, politika, trgovina i povijest ukrštavaju se na Bliskom istoku i stvaraju složenu mrežu zajedničkih i sukobljenih interesa među mnogim narodima. Židovi, kršćani i muslimani svojataju Jeruzalem, to vjersko-političko središte Bliskog istoka. Ali unatoč velikog poštovanja ukazanog tom gradu, miješanje nasilja s religijom postalo je davno utvrđena činjenica u njegovoj povijesti. Nafta na Bliskom istoku glavni je sastojak interesa zapada u semitskom svijetu, i obuhvaća gotovo četrdeset stoljeća, sve tamo od vremena Abrahama, Jišmaela i Izaka. Svaka država, blizu ili daleko, koja se umiješa u sukobe na Bliskom istoku, ulazi u vrtlog koji je može povući u dubinu neizbježnih nevolja.

Opširnije: Mir – Mir, kada i kako?

   

Nebo – Gdje je i kako možemo doći u njega?

Za vrijeme jedne televizijske emisije u udarnom terminu, u kojoj je bilo riječi o Nebu, Barbara Walters je intervjuirala vjerske vode, bombaše samoubojice i ljude koji tvrde da su doživjeli bliski susret sa smrću. Ova tema je izazvala mnogo zanimanja i pitanja o Nebu. Larry King je jednom prigodom rekao da postoji golemo prostranstvo u svemiru i da bi ga volio istražiti. Uz to je dodao da se boji smrti jer nije siguran što se događa kad čovjek umre. Što Biblija govori o Nebu? Je li ono stvarno mjesto? Hoće li neki u njega ući, a drugi ne?

Opširnije: Nebo – Gdje je i kako možemo doći u njega?

 

Savršeno pouzdano! Što Biblija govori o tome?

Sam u malome zrakoplovu pilot je s nelagodom promatrao teške, tmaste oblake kojima se naglo približavao. Da se vrati? Gorivo mu je bilo na izmaku, a zračna luka ispred njega bliža od one iz koje je poletio. Odlučio je nastaviti let.
Nakon nekoliko minuta bio je okružen sivilom u kojemu kao da nije bilo dimenzija – nije bilo ni gore ni dolje, ni desno ni lijevo – samo neprovidno sivilo. Nakon nekog vremena počeo je osjećati da mu se zrakoplov penje. Pogled na instrumente pokazivao je da leti u ravnini, ali je osjećaj da se penje postajao sve jači. Što je to s  instrumentima? Može li se pouzdati u njih? Što ako su u kvaru? Stresao se.

Opširnije: Savršeno pouzdano! Što Biblija govori o tome?

   

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961504

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 56