O

Ozdravljenje

Liječenje tjelesni i duhovnih bolesti važan je dio Kristove službe. U Bibliji piše: I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu. (Matej 4,23 JB)

Opširnije: Ozdravljenje

 

Osveta

Osvetu trebamo prepustiti Božjim rukama. U Bibliji piše: Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin. (Rimljanima 12,19 JB)

Opširnije: Osveta

 

Ostatak

Riječ ''ostatak'' označava nešto što je ostalo od originalnog tijela ili tvari. Isti pojam se upotrebljava za Božji narod koji je ostao vjeran Njegovoj izvornoj istini unatoč otpadu I protivljenju. U Bibliji piše: Da nam Jahve nad Vojskama ne ostavi Ostatak, bili bismo k'o Sodoma, Gomori slični. (Izaija 1,9 JB). Među religioznim ljudima ostatak predstavlja relativno mali broj vjernika. U Bibliji piše: Izaija pak proglasuje o Izraelu: Zaista, sinova će Izraelovih brojem biti kao pijeska morskog – Ostatak će se spasiti. (Rimljanima 9,27 JB)

Opširnije: Ostatak

   

Oslonac u životu

Što je pouzdani temelj za život? U Bibliji piše: A tko sluša riječi moje, ali ih ne izvršuje, nalik je na čovjeka, koji sazida kuću svoju na zemlji bez temelja. Kad navali na nju bujica, odmah pade, i velika je bila ruševina kuće one. (Luka 6,49 ŠA)

Opširnije: Oslonac u životu

 

Opredijeljenost

Krist je odlučio da nam služi i da umre za nas. U Bibliji piše: A Bog pokaza ljubav svoju prema nama time što još kad bijasmo grešnici, Krist umrije za nas. (Rimljanima 5,8 JB)

Opširnije: Opredijeljenost

   

Okultizam

Bog je zabranio bilo kakvo povezivanje s okultizmom.

Opširnije: Okultizam

 

Ohrabrenje

Mi se možemo ohrabriti tuđim primjerom. U Bibliji piše: Zbog toga smo, braćo, nad vama, vašom vjerom, bili utješeni uza svu svoju tjeskobu i nevolju. (1. Solunjanima 3,7 JB)

Opširnije: Ohrabrenje

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL