N

Novi život

Prihvaćanjem Isusa za svog Spasitelja mi započinjemo novi život. U Bibliji piše: Ako ste ga doista čuli i u njemu bili poučeni kako je istina u Isusu, da vam je odložiti prijašnje ponašanje, starog čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući novog čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. (Efežanima 4,21-24 JB) Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! (2. Korirnćanima 5,17 JB)

Opširnije: Novi život

 

Novi Savez

Što Biblija podrazumijeva pod novim Savezom između nas i Boga? Novi savez je konačno rješenje za čovjekovu pobunu. U Bibliji piše: Nego, ovo je Savez što ću ga sklopiti s domom Izraelovim poslije onih dana – riječ je Jahvina, Zakon ću svoj staviti u dušu njihovu i upisati ga u njihovo srce. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj. (Jeremija 31,33 JB)

Opširnije: Novi Savez

 

Novac

Od kuda potječu materijalni blagoslovi? U Bibliji piše: Nego spomeni se Gospoda, Boga svojega; jer on je taj, koji ti dade snagu, da pribaviš bogatstvo, da tako ispuni zavjet svoj, što ga je zakletvom potvrdio očima tvojim, kao što se dogodi danas. (Ponovljeni zakon 8,18 ŠA)

Opširnije: Novac

   

Neuspjeh

Ako u nečemu ne uspijemo to ne znači kraj. U Bibliji piše: Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku i mio mu je put njegov. Ako i posrne, ne pada jer ga Jahve drži za ruku. (Psalam 37,23.24 JB)

Opširnije: Neuspjeh

 

Nestrpljenje

Kako možemo ojačati svoju strpljivost? U Bibliji piše: Znajuć, da kušanje vaše vjere gradi strpljivost. A strpljivost neka ima savršeno djelo da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka. (Jakov 1,3.4 ŠA) Ljudska strpljivost se razvija kroz tegobe. A ne samo to, nego se hvalimo i nevoljama znajući, da nevolja vodi k strpljivosti. (Rimljanima 5,3 ŠA)

Opširnije: Nestrpljenje

   

Nepromjenjive činjenice

U svijetu u kome se čini da su jedino što vrijedi osobne procjene i što čovjek o nečemu misli, govori li Biblija o nečemu što je nepromjenjivo? U Bibliji piše: Blag je Jahve i milosrdan. … Djela ruku njegovih vjernost su i pravednost, stalne su sve naredbe njegove,utvrđene za sva vremena, dovijeka, sazdane na istini i na pravdi. (Psalam 111,4.7.8 JB)

Opširnije: Nepromjenjive činjenice

 

Neprijatelji

Kako Bog očekuje da postupamo s našim neprijateljima?

Opširnije: Neprijatelji

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 54