M

Muževi

Kako glase osnovne biblijske smjernice za muževe? Muževlja prva dužnost je da voli svoju ženu. U Bibliji piše: Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nj. (Efežanima 5,25 KS)

Opširnije: Muževi

 

Mudrost

Mudrost dobivamo kad Boga za nju molimo. U Bibliji piše: Podaj svome sluzi pronicavo srce da može suditi tvom narodu, razlikovati dobro od zla, jer tko bi mogao upravljati tvojim narodom koji je tako velik! (1. o Kraljevima 3,9 JB)

Opširnije: Mudrost

 

Molitva

Molitva je razgovor s Bogom. U Bibliji piše: Znajte: Jahve čudesno uzvisuje prijatelja svoga; Gospodin će me uslišiti kad ga zazovem. (Psalam 4,3 JB)

Opširnije: Molitva

   

Mladež

Mladost je najbolje vrijeme za ostvarenje zajednice s Bogom. U Bibliji piše: I sjećaj se svoga Stvoritelja u danima svoje mladosti prije nego dođu zli dani i prispiju godine kad ćeš reći: "Ne mile mi se." (Propovjednik 12,1 JB)

Opširnije: Mladež

 

Mir

Kako možemo naći mir? U Bibliji piše: Sprijatelji se s njim, i mir je s tobom; tako će ti sreća doći! (Job 22,21 ŠA)

Opširnije: Mir

   

Milost

Bog je milostiv. U Bibliji piše: Al' Jahve čeka čas da vam se smiluje, i stog izgleda da vam milost iskaže, jer Jahve je Bog pravedan – blago svima koji njega čekaju. (Izaija 30,18 JB) Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. (Psalam 103,13 JB) Tko je Bog kao ti koji prašta krivnju, koji grijeh oprašta i prelazi preko prekršaja Ostatka baštine svoje, koji ne ustraje dovijeka u svome gnjevu, nego uživa u pomilovanju? (Mihej 7,18 JB)

Opširnije: Milost

 

Milenij

Prilikom Kristovog drugog dolaska Bog će svoj narod povesti na Nebo. U Bibliji piše: Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. (1 Solunjanima 4,16.17 JB)

Opširnije: Milenij

   

Materijalna dobra

Materijalna dobra su prolazna. U Bibliji piše: Zemljište i tlo ne smije se dakle prodavati zauvijek, jer zemlja pripada meni, a vi ste samo stranci i ukućani kod mene. (Levitski zakonik 25,23 ŠA)

Opširnije: Materijalna dobra

 

Magija, vračanje

Vračanje i kršćanstvo ne idu jedno uz drugo. U Bibliji piše: I mnogi su obraćenici dolazili da priznaju i otkriju svoja vračarska djela. A mnogi od onih koji su se bavili vračanjem donosili su knjige te ih spaljivali na očigled sviju. (Djela 19,18.19 KS)

Opširnije: Magija, vračanje

   

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961505

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 57