Lj

Ljutnja

Čovjek koji se razbjesni je bezumnik. U Bibliji piše: Ne nagli u srdžbu, jer srdžba počiva u srcu luđaka. (Propovjednik 7,9 KS) Um čovjeka usteže od srdžbe, a čast mu je oprostiti krivicu. (Izreke 19,11 KS) Tko se teško srdi, bolji je od junaka, i tko nad sobom vlada, bolji je od osvojitelja grada. (Izreke 16,32 KS)

Opširnije: Ljutnja

 

Ljudska narav

Isus je u svojoj ljudskoj naravi pobijedio grijeh i smrt. U Bibliji piše: Pa budući da djeca imaju zajedničku krv i meso, i sam on tako postade u tome sudionikom da smrću obeskrijepi onoga koji imaše moć smrti, to jest đavla, pa oslobodi one koji – od straha pred smrću – kroza sav život bijahu podložni ropstvu. (Hebrejima 2,14.15 JB)

Opširnije: Ljudska narav

 

Ljubaznost

Pokazivanjem nezaslužene ljubaznosti oponašamo Božji karakter. U Bibliji piše:  Nego, ljubite neprijatelje svoje. Činite dobro i pozajmljujte ne nadajuć se odatle ničemu. I bit će vam plaća velika, i bit ćete sinovi Svevišnjega jer je on dobrostiv i prema nezahvalnicima i prema opakima. (Luka 6,35 JB)

Opširnije: Ljubaznost

   

Ljubav

Ništa nas ne može rastaviti od Božje ljubavi. U Bibliji piše: Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem. (Rimljanima 8,38.39 JB)

Opširnije: Ljubav

 

Ljepota

Kakva ljepota ima stvarnu vrijednost? Stvarna ljepota je u karakteru osobe i pozitivno djeluje na druge. U Bibliji piše: Nakit žena neka ne bude vanjski u pletenju kose ili u kićenje zlatom ili u sjajnim haljinama, Nego skriveni čovjek srca u neprolaznosti tihoga i krotkoga duha, koji je pred Bogom dragocjen. (1. Petrova 3,3.4 ŠA)

Opširnije: Ljepota

   

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 53