L

Lijenost

Stalna lijenost je nedopustiva. U Bibliji piše: Jer čujemo, da neki neuredno žive među vama, ništa ne rade, nego se bave ništavim stvarima. Takvima zapovijedamo i opominjemo ih u Gospodinu Isusu Kristu, da mirno radeći svoj kruh jedu. (2. Solunjanima 3,11.12 ŠA)

Opširnije: Lijenost

 

Licemjerstvo

Naša dvoličnost ne može prevariti Boga. U Bibliji piše: On im reče: "Vi se pravite pravedni pred ljudima, ali zna Bog srca vaša. Jer što je ljudima uzvišeno, odvratnost je pred Bogom." (Luka 16,15 JB)

Opširnije: Licemjerstvo

 

Legalizam

Legalizam je isticanje pravila iznad Boga i čovjekovih potreba. U Bibliji piše: Otišavši odande, dođe u njihovu sinagogu, kad gle čovjeka s usahlom rukom. A oni upitaše Isusa da bi ga mogli optužiti: "Je li dopušteno subotom liječiti?" (Matej 12,9.10 KS)

Opširnije: Legalizam

   

Lažni kristi

Isus je upozorio da će se u posljednje vrijeme pojaviti lažni kristi koji će doći pod krinkom Mesije i tvrditi da su spasitelji svijeta. U Bibliji piše: Isus im odgovori: "Pazite da vas tko ne zavede! (5) Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam Krist!' I mnoge će zavesti." (Matej 24,4.5 JB)

Opširnije: Lažni kristi

 

Lažni kristi

Isus je upozorio da će se u posljednje dane pojaviti lažni kristi koji će tvrditi da su Mesije i uvjeravati da su spasitelji svijeta. U Bibliji piše: Isus im odgovori: "Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam Krist!' I mnoge će zavesti." (Matej 24,4.5 JB)

Opširnije: Lažni kristi

   

Laganje

Laganjem štetimo sami sebi. U Bibliji piše: Zato odbacite laž i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim, jer smo udovi jedni drugih! (Efežanima 4,25 KS)

Opširnije: Laganje

   

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 52