K

Kušanje

Kad se suočiš s kušnjom – bježi na drugu stranu. U Bibliji piše: A od mladenačkih strasti bježi! Teži za pravednošću, vjerom, ljubavlju i onim što donosi spasenje, zajedno s onima koji čista srca zazivaju Gospodina ( 2. Timoteju 2,22 KS)

Opširnije: Kušanje

 

Krštenje

Što je usko povezano s vjerom u evanđelje? U Bibliji piše: Tada im reče: "Idite u sav svijet i propovijedajte evanđelje svima stvorenjima! Tko vjeruje i pokrsti se, spasit će se; a tko ne vjeruje, osudit će se." (Marko 16,15.16 ŠA)

Opširnije: Krštenje

 

Kršćanstvo

Kako se postaje kršćanin? Uspostavljanjem zajednice s Bogom. U Bibliji piše: A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista. ( Ivan 17,3 JB)

Opširnije: Kršćanstvo

   

Kršćanska meditacija

Što je kršćanska meditacija? To je razmatranje Božje Riječi poslušnim srcem. U Bibliji piše: Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima. (Jošua 1,8 JB)

Opširnije: Kršćanska meditacija

 

Krivovjerje

Kako da se sačuvamo od krivovjerja. U Bibliji piše: Kao što primiste Krista Isusa, Gospodina, tako u njemu živite: ukorijenjeni i nazidani na njemu i učvršćeni vjerom kako ste poučeni, obilujte zahvaljivanjem. (Kološanima 2,6.7 JB)


   

Krivnja

Zahvaljujući Kristu proglašeni smo nevinima. U Bibliji piše: Jer nikoga neće opravdati pred njim vršenje Zakona. Zakon uistinu služi samo točnoj spoznaji grijeha. A sada se nezavisno od Zakona očitovala Božja pravednost za koju svjedoče Zakon i Proroci, i to pravednost Božja po vjeri u Isusa Krista za sve koji vjeruju – nema razlike. (Rimljanima 3,20-22 KS)

Opširnije: Krivnja

 

Kritiziranje

Kritiziranje može biti destruktivno. U Bibliji piše: Ako li pak jedni druge grizete i glođete, pazite da jedni druge ne proždrete. (Galaćanima 5,15 JB)

Opširnije: Kritiziranje

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961498

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 35