Društveni položaj

Dajmo prednost onima koji nam ne mogu uzvratiti. U Bibliji piše: Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih. (Luka 14‚13.14 JB)
U Kristovom tijelu ne bi smjelo biti težnje za nekim položajem. U Bibliji piše: A oni koji štogod znače – bili oni što bili, nije mi do toga, Bog ne gleda tko je tko – ti uglednici, uistinu, ništa nisu pridometnuli. (Galaćanima 2‚6 JB)

Neprihvatljivo je među vjernicima tražiti prednosti na osnovi položaja. U Bibliji piše: Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite; ako li ste pristrani, grijeh činite i Zakon vas osuđuje kao prijestupnike. (Jakov 2‚8.9 JB)

U Božjim očima svi su isti. U Bibliji piše: Isus ih zato dozva k sebi i reče: Zato ih Isus dozva i reče: "Znate da vladari gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Neće tako biti među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga. Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge." (Matej 20‚25-28 JB)

TEMA SADRŽI:

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961495

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 20