O ASTRALNOM

Kanaliziranje (channeling) – Što Bog kaže o korištenju medija?

Kanaliziranje je suvremeni izraz za ono što Biblija naziva korištenjem medija ili spiritizmom. Takva osoba je mistik koja postaje kanalom ili posrednikom za razumljive poruke koje dolaze iz svijeta duhova. Što Biblija kaže o tim spiritističkim medijima? U Bibliji piše: ''Ne obraćajte se na zazivače duhova i vračare; ne pitajte ih za savjet. Oni bi vas opoganili. Ja sam Jahve, Bog vaš!'' (Levitski zakonik 19,31 JB)

Opširnije: Kanaliziranje (channeling) – Što Bog kaže o korištenju medija?

 

Kristali – Što Biblija govori o kristalima?

Mnogi smatraju da kristali imaju tajanstvenu moć koja se može koristiti za iscjeljenja. Neki vjeruju da kristali mogu poticati duhovni napredak i da izazivaju pozitivne promjene u životu. Je li ispravno aktivno se uključiti u liječenje kristalima i korištenje moći kristala? Što o tome kaže Biblija?

Opširnije: Kristali – Što Biblija govori o kristalima?

 

Halloween – Je li u redu praznovati ga?

Halloween ili Noć vještica je američki običaj o kojem Biblija izravno ništa ne govori. Međutim, postoje biblijska načela koja se odnose na njega. Možda je najbolji način da saznamo kako se Halloween odnosi prema biblijskom učenju pogledati njegovu povijest i onda ukazati na proročanstva o vremenu svršetka i kamo vodi njegovo praznovanje.

Opširnije: Halloween – Je li u redu praznovati ga?

   

Da Vincijev kod – Je li to istina?

Sjedeći uvečer na verandi jednog hostela u Novoj Škotskoj vodio sam zanimljiv razgovor s vlasnicom kuće. ''Davno prije Kolumba'', rekla je, ljudi iz Europe posjetili su ovaj dio svijeta. To znamo po tome što u našoj okolici nalazimo stvari koje se ne uklapaju u ono što su nas učili u školi. Mislim da su vitezi templari posjetili ovaj kraj i sakrili svoje blago.''

Opširnije: Da Vincijev kod – Je li to istina?

 

Astrologija – Što o njoj kaže Biblija?

Astrologija postaje popularna zato što je mnogi smatraju izvorom mudrih savjeta. Što kaže Bog za one koji se savjetuju s astrolozima i koriste astrologiju kao vodiča u svom životu? U Bibliji piše: ''Izmoriše te mnogi tvoji savjetnici! Nek' ustanu samo da te spase oni koji premjeravaju nebesa, koji promatraju zvijezde i koji svakog mjeseca proriču ono što će te snaći. Gle, oni će biti poput pljeve, oganj će ih sažeći. Ni sami sebe neće izbaviti iz zagrljaja plamenoga. Neće ostat' ni žerave da se tko ogrije, ni ognjišta da uza nj posjedne! Takvi će ti biti vrači tvoji, oko kojih si se trudila od mladosti! Poći će svaki svojim putem, i nikog neće biti da te spasi.'' (Izaija 47,13-15 JB)

Opširnije: Astrologija – Što o njoj kaže Biblija?

   

Amajlije: Što Bog kaže za one koji nose amajlije?

Što Bog kaže za one koji nose amajlije? U Bibliji piše: ''Ali ti si dobacio svoj narod, Jakovljevu kuću, jer su puni vračara s Istoka i gatalaca kao Filistejci. Idu ruku pod ruku s tuđincima.'' (Izaija 2,6 ŠA) I u Izaiji 3,18-20 upozorava: ''U onaj će dan Svemopgući otrgnuti nakit: nožne kopče, ukrase čela i polumjesece, naušnice, narukvice i koprene, ukosnice, podvezice i sjajne pojaseve, mirisnice i amajlije.'' (ŠA)

Opširnije: Amajlije: Što Bog kaže za one koji nose amajlije?