Č

Čuvanje okoliša

U početku je Bog povjerio ljudskom rodu brigu za prekrasni i savršeni svijet. U Bibliji piše: Jahve, Bog, uzme čovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrađuje i čuva. (Postanak 2,15 JB)

Opširnije: Čuvanje okoliša

 

Čuda

Čuda nas podsjećaju da Bogu ništa nije teško. U Bibliji piše: I pruži Mojsije ruku svoju na more. Tada dade Gospod cijelu noć uzbijati more natrag jakim vjetrom istočnim i osuši more, i vode se razdijeliše. Sinovi Izraelovi koračali su posred mora po suhu. (Izlazak 14,21.22 ŠA)

Opširnije: Čuda

 

Čistoća

U čemu je tajna čistog života. U Bibliji piše: Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Čuvajući riječi tvoje. (Psalam 119,9 JB)

Opširnije: Čistoća

   

Čestitost

Čestitost je značajka Božjeg djeteta. U Bibliji piše: Nedužnost i čestitost nek' me štite, jer u tebe se uzdam, o Jahve. Izbavi, Bože, Izraela iz sviju tjeskoba njegovih. (Psalam 25,21 JB)

Opširnije: Čestitost

 

Čekanje

Čekanje vremenom izgrađuje naše povjerenje u Boga. U Bibliji piše: A ja, prema Jahvi ja sam zagledan, čekam na Boga koji spasava, Bog moj mene će uslišati. (Mihej 7,7 JB)

Opširnije: Čekanje

   

Čarobnjaštvo

Bog je strogo zabranio svako čarobnjaštvo. U Bibliji piše: Kad uđeš u zemlju koju ti daje Jahve, Bog tvoj, nemoj se priučavati na odvratne čine onih naroda. Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer tko god takvo što čini gadi se Jahvi; zbog takvih odvratnosti njih i goni ispred tebe Jahve, Bog tvoj. Budi posve vjeran Jahvi, Bogu svome. (Ponovljeni zakon 18,9-13 JB)

Opširnije: Čarobnjaštvo

   

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961503

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 49