ČESTA PITANJA

Kajinova žena – Tko je bila ona?

Biblija u Postanku 3,23.24 izvješćuje da su Adam i Eva napustili Edenski vrt: ''Zato ga Jahve, Bog, istjera iz vrta edenskoga da obrađuje zemlju iz koje je i uzet. Istjera, dakle, čovjeka i nastani ga istočno od vrta edenskog, pa postavi kerubine i plameni mač koji se svjetlucao – da straže nad stazom koja vodi k stablu života.'' (JB) To se dogodilo prije nego što su Adam i Eva imali djecu.

Opširnije: Kajinova žena – Tko je bila ona?

 

Kanaliziranje (channeling) – Što Bog kaže o korištenju medija?

Kanaliziranje je suvremeni izraz za ono što Biblija naziva korištenjem medija ili spiritizmom. Takva osoba je mistik koja postaje kanalom ili posrednikom za razumljive poruke koje dolaze iz svijeta duhova. Što Biblija kaže o tim spiritističkim medijima? U Bibliji piše: ''Ne obraćajte se na zazivače duhova i vračare; ne pitajte ih za savjet. Oni bi vas opoganili. Ja sam Jahve, Bog vaš!'' (Levitski zakonik 19,31 JB)

Opširnije: Kanaliziranje (channeling) – Što Bog kaže o korištenju medija?

 

Isus – Je li Isus imao braće i sestara?

Četiri su čovjeka – Jakov, Josip, Šimun i Juda – spomenuti kao Isusova braća (vidi Matej 13,55; Marko 6,3).

Opširnije: Isus – Je li Isus imao braće i sestara?

   

Kremiranje – Kazuje li Biblija nešto o tome?

Kremiranje je predmet o kojemu Biblija ne raspravlja. Međutim, zanimljivo je primijetiti da su se ljudi u biblijska vremena s poštovanjem odnosili prema ljudskom tijelu i često pokazivali posebnu brigu oko pohrane posmrtnih ostataka (vidi na primjer Postanak 49,29-31). Balzamiranje pokojnika vršilo se u starozavjetno kao i novozavjetno vrijeme (Postanak 50,26; Marko 16,1); smatralo se velikom sramotom ako pokojnik nema dostojan pokop (1. Samuelova 31,9-13; 2. Samuelova 2,4-6; Propovjednik 6,3).

Opširnije: Kremiranje – Kazuje li Biblija nešto o tome?

 

Kristali – Što Biblija govori o kristalima?

Mnogi smatraju da kristali imaju tajanstvenu moć koja se može koristiti za iscjeljenja. Neki vjeruju da kristali mogu poticati duhovni napredak i da izazivaju pozitivne promjene u životu. Je li ispravno aktivno se uključiti u liječenje kristalima i korištenje moći kristala? Što o tome kaže Biblija?

Opširnije: Kristali – Što Biblija govori o kristalima?

   

Islam – Što Biblija kaže o muslimanima i islamu?

Premda se u Bibliji ne spominje riječ ''islam'', u njoj imamo rodoslov arapskih naroda kao Abrahamove djece koja su nastavala ''istočnu zemlju''. Zato povijest muslimana počinje s prorokom Abrahamom i njegovim potomcima preko Jišmaela, njegovog prvorođenca.

Opširnije: Islam – Što Biblija kaže o muslimanima i islamu?

 

Igre na sreću – Govori li Biblija išta o kockanju?

Na žalost, u Bibliji nema teksta koji bi izravno govorio o kockanju. Međutim, postoji niz biblijskih tekstova koji se odnose na s tim povezana načela vezana. Evo nekoliko njih.

Opširnije: Igre na sreću – Govori li Biblija išta o kockanju?

   

Kristi, lažni kristi – Kako možemo prepoznati lažnog Krista?

Isus je upozorio da će se u posljednje dane pojaviti lažni kristi koji će tvrditi da su Mesije i uvjeravati da su spasitelji svijeta. U Bibliji piše: ''Isus im odgovori: 'Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ''Ja sam Krist!'' I mnoge će zavesti.'" (Matej 24,4.5 JB)

Opširnije: Kristi, lažni kristi – Kako možemo prepoznati lažnog Krista?

 

Idu li životinje na Nebo?

Bog je stvorio životinje. Postanak 1,20-25 opisuje stvaranje vode, zraka i kopna.

Opširnije: Idu li životinje na Nebo?

   

Kristove muke

1. Što nas one uče?
Prikazivanjem Mel Gibsonova filma Pasija oči svijeta vraćene su na stvarni događaj koji se zbio prije gotovo dvije tisuće godina. Neki pitaju kako takvo nasilje može biti izraz ljubavi od strane suosjećajnog Boga. Premda je brutalnost križa bila stvarna, postavlja se pitanje zašto Hollywood bolje prikazuje nasilje nego da objasni božansko sažaljenje.

Opširnije: Kristove muke

 

Hula – Neoprostivi grijeh?

Prema Mateju 12,31 Isus kaže: ''Zato će se, kažem vam, svaki grijeh i hula oprostiti ljudima, ali hula protiv Duha Svetoga neće se oprostiti nikada.'' (KS) Razmotrimo kontekst ovih riječi. Prema jedanaestom poglavlju neki su židovski gradovi odbacili Isusa. I Ivan Krstitelj je izrazio ozbiljne sumnje u Isusa kad se nisu ispunila njegova očekivanja. Matej 12,31.32 govori o najozbiljnijem odbacivanju Isusa od strane farizeja.

Opširnije: Hula – Neoprostivi grijeh?

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

STATISTIKA

Članova : 15956
Sadržaj : 396
Posjete Sadržajima : 961491

ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 14